Family concept store te koop Rotterdam Nesselande

Maltaplein 17, Rotterdam

+ 19

Vraagprijs exploitatie
€ 98.500

Huurprijs
€ 2.540 per maand exclusief btw

Afmeting
265 m²

Type horecazaak
Lunchroom

Omschrijving

In de wijk Nesselande in het winkelcentrum Boulevard Nesselande biedt TiHM Horecamakelaardij te koop aan deze populaire family concept store, bestaande uit een koffiebar/lunchroom in combinatie met een winkel in kado artikelen. De zaak bestaat al sinds 2015 en is sinds 2022 gevestigd op deze locatie.

De zaak is bedoeld als laagdrempelige ontmoetingsplek voor inwoners uit de buurt, maar vervult ook een regiofunctie voor vooral mensen met kinderen die in een kindvriendelijke omgeving lekker willen lunchen of koffie willen drinken in een fijne sfeer. Zo is er een aparte speelhoek met allerhande materiaal voor de kinderen om zich te vermaken én er is een kindermenu. Uiteraard is er ook aan de volwassenen gedacht met heerlijke lunchgerechten, goede koffie en taartjes van Koekela. De zaak is opgenomen in diverse hotspot gidsen en trekt daarmee nog meer bezoekers aan. Vanaf het terras aan de voorkant is er uitzicht op de strandboulevard en het water van de Zevenhuizerplas. Veel bezoekers komen dan ook even langs voor of na een bezoek aan het strand.

Voorin de zaak bevindt zich het horecagedeelte, achterin de zaak is de winkeluitstalling met vooral kado artikelen gericht op kinderen, maar huidige ondernemer is ook bezig het assortiment verder uit te breiden met geschenken voor volwassenen, kookboeken en leuke dingen voor in huis. Helemaal achterin bevinden zich de gescheiden toiletten, nog een bereidingsruimte en een berging. Aan beide zijden van het hoekpand bevindt zich een gevelterras. Aan de voorkant kan dit terras nog verder uitgebreid worden. Totaal aantal zitplaatsen binnen is op dit moment ca 50 (uitbreidbaar) en 30 op het terras (ook uitbreidbaar).

De totale oppervlakte bedraagt 265 m2. Er is echter ook nog een mogelijkheid om de ruimte verder uit te breiden. De hoogte van het pand bedraagt zo’n acht meter, waardoor de mogelijkheid bestaat om een vide of entresol aan te brengen. Meerdere bedrijven op deze locatie hebben van deze mogelijkheid gebruik gemaakt. De dan ontstane ruimte zou dan bijvoorbeeld gebruikt kunnen worden voor het geven van workshops of voor vergaderingen.

Huidige openingstijden: dinsdag t/m zondag van 09:00 – 17:00 uur. Ruimere openingstijden zijn mogelijk.

Er rusten op de overname geen verplichtingen waar een koper rekening mee dient te houden.

De zaak is opgezet als pilot store en is bijzonder geschikt om verder uit te rollen als franchiseformule. Verder zit er nog veel potentie in en zijn er nog veel mogelijkheden voor een nieuwe ondernemer om de huidige zaak verder uit te breiden. Zo zouden de openingstijden verruimd kunnen worden, kan het assortiment van zowel het horecagedeelte als het winkelgedeelte verder uitgebreid worden (menukaart is op dit moment redelijk beperkt en het winkelassortiment voornamelijk gericht op kinderen) en er zou bijvoorbeeld een bezorgservice opgezet kunnen worden voor zowel particulieren als bedrijven (er zijn meerdere bedrijfsterreinen in de buurt). Ook het afhalen staat nog in de kinderschoenen (bijvoorbeeld voor de strandbezoekers). Verder is er zoals gezegd de mogelijkheid om de ruimte zelf uit te breiden voor verdere activiteiten.

Vraagprijs
Bij overname van een horecabedrijf is de vraagprijs opgebouwd uit overname van de inventaris, goodwill, handelsnaam, huurrechten en het huurdersbelang (alle vaste onderdelen zoals wand-, vloer- en plafondafwerking, alsmede de technische installaties die in het pand achterblijven maar geen eigendom zijn van verhuurder).

Bezichtigingen
Heeft u interesse in deze instapklare, ontzettend leuke zaak met nog verder te ontwikkelen concept, neem dan contact op met TiHM Horecamakelaardij, Miranda Burgers, 06 53 647 900 of via m.burgers@tihm.nl. Wij raden u aan de zaak en de omgeving eerst zelf te gaan bekijken voordat u een afspraak maakt voor bezichtiging.

Alle verstrekte informatie is geheel vrijblijvend en onder voorbehoud. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

TiHM Horecamakelaardij
Miranda Burgers, horecamakelaar

Kenmerken algemeen

Straat

Maltaplein 17

Plaats

Rotterdam

Gemeente

Rotterdam

Status

Beschikbaar

Overname mogelijk per

Direct

Kenmerken horecazaak

Type horeca

Lunchroom

Geschikt voor type horeca

Eetgelegenheid; Dagzaak; Overig

Ondernemer exploiteert sinds

2015

Reden verkoop

Nieuwe uitdaging

Verdiepingen

Begane grond

Totaal aantal m²

265

Plafondhoogte verkoopruimte

8,5 m

Aantal zitplaatsen binnen

50

Aantal zitplaatsen op het terras

30

Staat inventaris

Goed

Inventaris in lease

nvt

Inventaris in bruikleen

nvt

Beschikbare vergunningen

Vrijgesteld van vergunningsplicht

Kenmerken mogelijke - en huidige openingstijden

Huidige openingstijden
Mogelijke openingstijden
Maandag
Gesloten -
Maandag
-
Dinsdag
09:00 - 17:00
Dinsdag
-
Woensdag
09:00 - 17:00
Woensdag
-
Donderdag
09:00 - 17:00
Donderdag
-
Vrijdag
09:00 - 17:00
Vrijdag
-
Zaterdag
09:00 - 17:00
Zaterdag
-
Zondag
09:00 - 17:00
Zondag
-
Mogelijke openingstijden
Maandag
-
Dinsdag
-
Woensdag
-
Donderdag
-
Vrijdag
-
Zaterdag
-
Zondag
-

Kenmerken huurovereenkomst

Servicekosten

€479 per maand Exclusief BTW

Duur huurovereenkomst

5 + 5 jaar

Kenmerken vastelasten

Kenmerken verplichtingen

Personeel met vast contract

nvt - personeel via payroll

Personeel met tijdelijk contract

nvt

Brouwer

nvt

Speelautomaat exploitant

nvt

Kenmerken locatie

Omschrijving plaats

Rotterdam is een moderne stad en is met 670.000 inwoners (2024) de tweede stad van Nederland. Ook wel bekend als werk- en havenstad. Rotterdam ontpopt zich de laatste jaren echter steeds meer tot een hippe en trendy stad. Dit heeft er toe geleid dat Rotterdam de laatste jaren meerdere malen in een top 10 heeft gestaan van steden die je bezocht moet hebben.

Omschrijving ligging

Nesselande is een wijk gelegen in het Rotterdamse stadsdeel Prins Alexander. Het betreft een wijk waarvan het inwoneraantal de afgelopen jaren fors toegenomen is en in de toekomst nog verder zal doorgroeien. Er wordt hier nog volop gebouwd aan nieuwe woningen. Een belangrijke voorziening van de wijk is het 800 meter lange strand met boulevard gelegen aan de Zevenhuizerplas. Het winkelcentrum Boulevard Nesselande is geopend sinds 2009. Het winkelcentrum biedt een ruim assortiment winkels. Ook worden er jaarlijks diverse evenementen georganiseerd.

Omschrijving bereikbaarheid

Prima bereikbaar met openbaar vervoer en auto. Er is een directe aansluiting op het metronetwerk van Rotterdam.

Parkeergelegenheid

Er zijn ruime – gratis – parkeermogelijkheden, zowel op straat als in de nabijgelegen parkeergarage.

Naastgelegen panden/belendingen

Winkels, woningen

Kenmerken vastgoed

Bestemming pand

Gemengd

Ontwikkelingsmogelijkheden

Het is mogelijk de huidige formule nog verdere uit te breiden door bijvoorbeeld het verruimen van de openingstijden, het toevoegen van workshops, vergaderingen, etc. Hiervoor is het mogelijk om een extra verdiepingsvloer toe te voegen. De huidige formule kan ook verder uitgerold worden als franchiseformule. Hiervoor is reeds interesse getoond vanuit de markt.

Staat pand

Uitstekend

Monument

Geen monument

Kenmerken (bedrijfs)woning

Bedrijfswoning aanwezig

Nee

Naam: Miranda Burgers

Functie: Horecamakelaar

Mobiel: 06 53 647 900

E-mailadres:m.burgers@tihm.nl

Deel deze pagina