Restaurantruimte te huur Rotterdam Zuidplein

Gooilandsingel 101, Rotterdam

+ 12

Afmeting
150 m²

Type horecazaak
Restaurant

Omschrijving

Huurder heeft het af laten weten en daarom opnieuw beschikbaar. Horecaruimte te huur aan de Gooilandsingel 101 Rotterdam op Zuidplein aangeboden door TiHM Horecamakelaardij. Het restaurant is gevestigd in de plint van het nieuwe zwembad op Zuidplein, maar heeft een eigen ingang aan de boulevard tussen metrostation en Ahoy. Het gebied rondom de Gooilandsingel heeft een enorme potentie en biedt vele mogelijkheden voor de nieuwe ondernemer.

Er wordt een kleine overname gevraagd, maar in goed overleg met verhuurder is dit bespreekbaar. De focus ligt bij verhuurder op een goede ondernemer met een goed dag/avond horecaconcept. Zaken met een focus op bezorgen en afhalen heeft niet de voorkeur, maar we laten ons graag verrassen.

Nagenoeg de volledige inrichting van de vorige ondernemer is nog op locatie aanwezig en kan tegen een scherpe prijs worden overgenomen van verhuurder. In goed overleg is het echter ook mogelijk om zonder overname en tegen een hogere huur deze ruimte te betrekken.

Het restaurant heeft een brede pui met veel glas en mogelijkheid tot een ruim terras voor de deur. De ruimte is binnen verdeeld in twee verdiepingen, de begane grond is in totaal ± 75 m² en het souterrain is ± 75 m². Op de begane grond zijn de verkoopruimte en keuken gevestigd. In het souterrain is nog een verkoopruimte, toiletruimte en een opslagruimte met een personeelstoilet.

Totaal aantal vierkante meter ± 150 m² , waarvan de ruimte momenteel als volgt is ingedeeld;
Begane grond
Verkoopruimte ± 55 m²
Keuken ± 20 m²

Souterrain
Hal ± 5 m²
Toilet ± 9 m²
Verkoopruimte ± 35 m²
Personeelstoilet ± 1 m²
Opslag ± 25 m²

De vorige ondernemers hadden een concept met een volledige focus op Ahoy en het Zuidplein Theater. Dit is uiteindelijk de reden geweest voor de ondernemers om in overleg met de verhuurder de ruimte terug te geven. Er zijn geen verplichtingen waar een nieuwe huurder rekening mee hoeft te houden en is vrij om zelf contracten met derden aan te gaan.

Het zwembad boven het restaurant beschikt over een 50 meter bad waarvan er slechts enkelen in Nederland zijn en voor de nodige aantrekkingskracht zorgt in het gebied. Direct tegenover het pand ligt het metrostation en winkelcentrum “Zuidplein” liggen. Naast het zwembad is het recent opgeleverde Zuidplein Theater en op steenworp afstand van Ahoy, het congrescentrum, de Pathé bioscoop en een hotel die nog op de planning staan. Kort om een gebied met heel veel potentie en toekomst.

Het gebied Zuidplein heeft diverse hotspots die grote getalen bezoekers aantrekken en waarvan de horeca op deze locatie van mee kan profiteren, ter indicatie:
OV knooppunt: 12 miljoen mensen per jaar
Winkelcentrum: 10 miljoen mensen per jaar
Ahoy: 1,7 miljoen mensen per jaar
Zwembad 300.000 mensen per jaar (in de oude situatie)
Theater 100.000 mensen per jaar (in de oude situatie)

Momenteel kunnen over de Gooilandsingel nog auto’s rijden, maar daar zal in de nabije toekomst verandering in komen. De Gooilandsingel zal dan getransformeerd worden in een brede boulevard die het OV knooppunt van Zuidplein met Ahoy en het Zuiderpark verbindt.

Heeft u interesse in deze casco horeca unit, wilt u meer informatie of een afspraak maken dan kunt u contact opnemen met Tim Ouwerkerk T: 06 13 704 604 of E: op T.Ouwerkerk@tihm.nl.

Kenmerken horecazaak

Type horeca

Restaurant

Geschikt voor type horeca

Eetgelegenheid; Dagzaak

Verdiepingen

Begane grond; Souterrain

Totaal aantal m²

150

Ligging terras

Oosten

Terras is gesitueerd op

Openbare ruimte

Staat inventaris

Redelijk

Inventaris in lease

nvt

Inventaris in bruikleen

nvt

Beschikbare vergunningen

Exploitatie vergunning; Drank en horecavergunning

Exploitatievergunning mogelijkheden

Cat 2

Kenmerken mogelijke - en huidige openingstijden

Huidige openingstijden
Mogelijke openingstijden
Maandag
gesloten -
Maandag
07:00 - 01:00
Dinsdag
gesloten -
Dinsdag
07:00 - 01:00
Woensdag
gesloten -
Woensdag
07:00 - 01:00
Donderdag
gesloten -
Donderdag
07:00 - 01:00
Vrijdag
gesloten -
Vrijdag
07:00 - 02:00
Zaterdag
gesloten -
Zaterdag
07:00 - 02:00
Zondag
gesloten -
Zondag
07:00 - 01:00
Mogelijke openingstijden
Maandag
07:00 - 01:00
Dinsdag
07:00 - 01:00
Woensdag
07:00 - 01:00
Donderdag
07:00 - 01:00
Vrijdag
07:00 - 02:00
Zaterdag
07:00 - 02:00
Zondag
07:00 - 01:00

Kenmerken huurovereenkomst

Servicekosten

€75 per maand Exclusief BTW

Duur huurovereenkomst

5 + 5 jaar

Jaarlijkse indexering

Ja

Kenmerken vaste lasten

Kenmerken verplichtingen

Personeel met vast contract

nvt

Personeel met tijdelijk contract

nvt

Brouwer

Staat nog een tapinstallatie van Grolsch in bruikleen

Contract met brouwer loopt tot

nvt

Speelautomaat exploitant

nvt

Overige verplichtingen

nvt

Kenmerken locatie

Omschrijving plaats

Rotterdam is een moderne stad en is met 630.000 inwoners (12-2015) de tweede stad van Nederland. Ook wel bekend als werk- en havenstad. Rotterdam ontpopt zich de laatste jaren echter steeds meer tot een hippe en trendy stad. Dit heeft er toe geleid dat Rotterdam de laatste jaren meerdere malen in een top 10 heeft gestaan van steden die je bezocht moet hebben.

Omschrijving ligging

Het project “Hart van Zuid”, waar het nieuwe zwembad en daarmee dit restaurant deel van uitmaken, is hét nieuwe grote transformatie project op Rotterdam zuid. Het nieuwe zwembad krijgt een 50 meter bad met 10 banen waarvan er slechts enkelen zijn in Nederland. De beurshallen van Ahoy zijn vernieuwd en is er een nieuw internationaal congrescentrum naast Ahoy ontwikkeld. In de zomer van 2020 is eveneens het nieuwe nieuw Zuidplein Theater met bibliotheek en kunsthal opgeleverd. Begin 2021 gaat het gehele busknooppunt op de schop waardoor er een brede boulevard gerealiseerd kan worden vanaf het metrostation tot aan Ahoy en het Zuiderpark. Verder zijn er plannen in ontwikkeling voor een hotel en worden er gesprekken gevoerd over de bouw van een grote bioscoop op het terrein van Ahoy. Voor meer informatie over het project Hart van Zuid verwijzen wij u graag door naar de officiële website: http://www.hartvanzuidrotterdam.nl/

Omschrijving bereikbaarheid

Uitstekend per auto en openbaarvervoer.

Parkeergelegenheid

Diverse parkeergarages onder winkelcentrum Zuidplein.

Naastgelegen panden/belendingen

Ahoy, winkelcentrum Zuidplein, Theater Zuidplein, Metro/busstation Zuidplein, Internationaal congrescentrum en het nieuwe zwembad In ontwikkeling zijn: Pathe bioscoop met hotel .

Horecagebied

Ja

Kenmerken vastgoed

Staat pand

Uitstekend

Monument

Beschermd dorps/stadsgezicht

Kenmerken (bedrijfs)woning

Bedrijfswoning aanwezig

Nee

Kenmerken algemeen

Straat

Tim Ouwerkerk

Naam: Tim Ouwerkerk

Functie: Register (horeca)makelaar

Mobiel: 06 13 704 604

E-mailadres: t.ouwerkerk@tihm.nl

Deel deze pagina