Casco horecaruimte te huur nabij Middellandplein

2e Middellandstraat 2B, Rotterdam

+ 5

Afmeting
140 m²

Type horecazaak
Casco ruimte

Omschrijving

Bij het Middellandplein in Rotterdam West heeft Tihm Horecamakelaardij deze casco horecaruimte in de verhuur gekregen. Deze horecaruimte is gevestigd in een plint met meerdere goede en leuke horecazaken die veel mensen naar dit gebied trekken. In dit gebied zou een leuk/trendy/specialiteiten restaurant nog goed kunnen passen en een mooie aanvulling zijn op de andere gevestigde zaken. Bent u op zoek naar een casco horeca ruimte in een leuke buurt op Rotterdam West, neem dan met ons contact op.

De ruimte was verhuurd, maar de deal is uiteindelijk niet doorgegaan en mogen u daarom deze horecalocatie weer te huur aanbieden.

De ruimte is opgedeeld in twee verdiepingen (begane grond en een entresol) van in totaal ± 140 m². De begane grond is ± 102 m², heeft een brede vrijwel geheel glazen pui van ± 8m breed en een diepte van ± 14m. De entresol is ± 38m² met een hoogte van 2,45 meter en is te bereiken vanaf de begane grond. Aan de achterzijde is nog een uitbouw waar de toiletaansluitingen en een opslagruimte gerealiseerd worden. Het cascopand (constructie, entresol en de gevel) is onlangs gerenoveerd, let op: de foto's komen niet meer helemaal overeen met de werkelijkheid.

De gemeente heeft aangegeven voor deze locatie een exploitatievergunning cat. 2 met een drank- en horecavergunning af te geven. Met een categorie 2 vergunning kan de zaak geopend zijn van 07:00 – 01:00 uur en in het weekend tot 02:00 uur. Om de bovenstaande vergunningen te verkrijgen dient nog wel in samenwerking met de verhuurder een omgevingsvergunning aangevraagd te worden. Hierover kunt u meer informatie krijgen van de betrokken makelaar.

Aantal vierkante meter ± 140m², waarvan
Begane grond ± 102m²
Entresol ± 38 m²

Huurvoorwaarden
- huurindicatie € 3.500.- excl. btw
- casco verhuring
- contract duur 5 + 5 jaar
- waarborgsom 3 maanden
- indexering op basis van cijfers CBS

De gemeente Rotterdam is in samenwerking met omwonenden en ondernemers uit de omgeving continue in gesprek om het gebied rondom de Middellandplein te “transformeren”. Het uiteindelijke doel van dit initiatief is om de branchering in het gebied naar een hoger niveau te brengen. Een goed voorbeeld hiervan is Mr Nonno die hier haar eerste vestiging heeft geopend, Pizzeria de Buffel, een locatie van Juffrouw van Zanten en wijnbar/winkel Fou. Allen mooie zaken die elkaar versterken en nieuwe mensen naar dit gebied trekt of juist in het gebied houdt.

Wij zijn op zoek naar horecaondernemers die met hun concept wat kunnen toevoegen aan dit gebied. Voor deze locatie zijn we met name op zoek naar een avond concept, maar laten ons graag door ondernemers verrassen. Geïnteresseerde ondernemers worden verzocht onderstaande vragen in te vullen en deze per e-mail naar ons toe te sturen. We zullen vervolgens alle inzendingen doornemen met onze opdrachtgever en (met een selectie) bezichtigingen inplannen.

Als u geïnteresseerd bent graag onderstaande punten invullen/omschrijven en sturen naar t.ouwerkerk@tihm.nl
- Naam, e-mail en mobiele nummer:
- omschrijving van de ondernemer(s):
- omschrijving van uw horecaervaring (bijv. welke zaken u heeft (gehad), waar werkt u nu (of heeft u gewerkt)):
- omschrijving van uw horecaconcept wat u voor ogen heeft op deze locatie:
- grove indicatie wat u ongeveer kunt/wenst te gaan investeren:
- heeft u de beoogde investering in eigen vermogen of wilt u geld lenen bij een bank, familie of vrienden:
- wanneer wenst u te starten op deze locatie:
- foto's hoe de zaak er ongeveer uit komt te zien (mogen foto's van internet zijn, dit is puur om ons een indicatie te geven hoe de zaak er uit moet komen te zien):

Heeft u verder nog vragen over deze casco horeca locatie in een leuke straat op Rotterdam West? Dan kunt u contact opnemen met Tim Ouwerkerk T: 06 13 704 604 of E: op T.Ouwerkerk@tihm.nl.

Kenmerken horecazaak

Type horeca

Casco ruimte

Geschikt voor type horeca

Eetgelegenheid; Dagzaak; Natte horeca

Verdiepingen

Begane grond; 1ste verdieping

Totaal aantal m²

140

Kenmerken mogelijke - en huidige openingstijden

Huidige openingstijden
Mogelijke openingstijden
Maandag
- -
Maandag
07:00 - 01:00
Dinsdag
- -
Dinsdag
07:00 - 01:00
Woensdag
- -
Woensdag
07:00 - 01:00
Donderdag
- -
Donderdag
07:00 - 01:00
Vrijdag
- -
Vrijdag
07:00 - 02:00
Zaterdag
- -
Zaterdag
07:00 - 02:00
Zondag
- -
Zondag
07:00 - 01:00
Mogelijke openingstijden
Maandag
07:00 - 01:00
Dinsdag
07:00 - 01:00
Woensdag
07:00 - 01:00
Donderdag
07:00 - 01:00
Vrijdag
07:00 - 02:00
Zaterdag
07:00 - 02:00
Zondag
07:00 - 01:00

Kenmerken huurovereenkomst

Duur huurovereenkomst

5+5 jaar

Jaarlijkse indexering

Ja

Kenmerken vaste lasten

Kenmerken verplichtingen

Personeel met vast contract

n.v.t.

Brouwer

n.v.t.

Overige verplichtingen

n.v.t.

Kenmerken locatie

Omschrijving plaats

Rotterdam is een moderne stad en is met 630.000 inwoners (12-2015) de tweede stad van Nederland. Ook wel bekend als werk- en havenstad. Rotterdam ontpopt zich de laatste jaren echter steeds meer tot een hippe en trendy stad. Dit heeft er toe geleid dat Rotterdam de laatste jaren meerdere malen in een top 10 heeft gestaan van steden die je bezocht moet hebben.

Omschrijving ligging

De 2e Middellandstraat is gelegen in de wijk Middelland in bestuurscommissiegebied Delfshaven en grenst aan de wijk het Oude Westen. Delfshaven telt ca. 74000 inwoners. De omgeving bestaat uit mooie oude, sfeervolle panden. Nabijgelegen Middellandplein vormt het hart van een winkelstraat. Gemeente Rotterdam heeft subsidie uitgegeven voor de transformatie van dit gebied en heeft als doel dit in te richten als een 'horeca-evenementengebied'.

Omschrijving bereikbaarheid

De 2e Middellandstraat is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Vanaf Centraal Station is het via drie trams mogelijk om bij de halte 2e Middellandstraat te komen, 21 (Schiedam Woudhoek), 23 (Marconiplein) en 24 (Holy). Te voet en met de fiets is het gebied zeer goed te bereiken vanuit het centrum van Rotterdam.

Parkeergelegenheid

Parkeren kan aan de openbare weg, van ma -zo van 09:00 - 18:00 uur bedragen de kosten €1,72 per uur. Daarna is het gratis.

Horecagebied

Ja

Kenmerken vastgoed

Bestemming pand

Horeca

Staat pand

Uitstekend

Kenmerken (bedrijfs)woning

Bedrijfswoning aanwezig

Nee

Kenmerken algemeen

Straat

Tim Ouwerkerk

Naam: Tim Ouwerkerk

Functie: Horecamakelaar

Mobiel: 06 13 704 604

E-mailadres: t.ouwerkerk@tihm.nl

Deel deze pagina